e
Banner

Etiketler: turgut erkeskin



İzmir, Doğu Akdeniz’in lojistik üssü olma yolunda…


Yayın: 15-09-2012
Kategori: Denizyolu

Tarih boyunca büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış, denizi ve limanlarıyla antik çağların en ünlü liman ve ticaret kentlerinden biri olan İzmir, bugün sadece Türkiye’nin üçüncü büyük metropolü ve önde gelen fuar merkezi olmakla kalmayıp, aynı zamanda Doğu Akdeniz’in en önemli ticaret merkezi olma özelliğini sürdürmekte. 





Beykoz Lojistik MYO yeni öğretim yılına başladı


Yayın: 25-09-2012
Kategori: Eğitim

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu bugün yapılan bir törenle yeni öğretim yılına başladı.




UTİKAD’ın çabaları ile KDV sorunu kökten çözüldü


Yayın: 09-10-2012
Kategori: Lojistik

Yazarlarımızdan Turgut Erkeskin bu hafta Türk lojistik sektörü adına son derece önemli bir gelişmeyi ele aldı.





Otomotiv Sektörü ve Lojistik Perspektifler


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Otomotiv

Türk Otomotiv Sanayi, son yıllarda çok hızlı bir gelişme göstererek, ülke ekonomisi açısından önemli bir sektör haline gelmiş ve Türkiye, bölgesel konumu, yüksek pazar potansiyeli, büyüyen iç ve dış pazar hacmi ve yapılan yatırımlar sonucunda, özellikle AB ülkelerine ihraç edilen araçların “üretim merkezi” olmuştur.

 




UTİKAD önemli bir anlaşmaya daha imza attı


Yayın: 07-11-2012
Kategori: Lojistik

2-5 Mayıs 2013 tarihinde UTİKAD-CNR işbirliğinde düzenlenecek “Transport ve Lojistik - Uluslararası Transport, Araç, Ekipman, Depolama ve Yönetim Teknolojileri Fuarı’yla  ilk kez dünya lojistik sektörü Türkiye’de buluşacak.





Türk TIR’ları Avrupa kapılarında engelleniyor



Türk TIR'ları Avrupa kapılarında tarife dışı engellerle karşılaşınca, yabancı plakalı TIR'ların pazar payı dokuz yılda yüzde 10'dan yüzde 44'e çıktı.





UTİKAD


Yayın: 12-11-2012
Kategori: Bir Bakışta

Kısa adı UTİKAD olan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği, 1986 yılında 30 firmanın katılımı ile Uluslararası Nakliye Müteahhid ve Acentaları Derneği (UNMAD) adı altında kuruldu.





Yenilenen sınır kapılarından geçiş 4 kat arttı



Kısa adı GTİ olan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş’nin faaliyetleri hakkında (İTO)İstanbul Ticaret Odası’nda bir konuşma yapan İTO Meclis Üyesi ve UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, GTİ’nin çalışmalarıyla lojistik alanda dünyaya örnek olduğunu söyledi.





İntermodalite Türkiye için ihtiyaç değil 'zorunluluk'tur


Yayın: 19-11-2012

Bölgesel ve küresel entegrasyonda merkezi bir rol oynama potansiyeli taşıyan, stratejik konumu ile batıyı doğuya, kuzeyi güneye bağlayan önemli enerji, ticaret ve ulaştırma ağları arasında yer alan Türkiye, kapsamlı ve yüksek kaliteli karayolu ağı yanında, ulusal sınırları üzerinden geçen TRACECA Koridorları, Avrasya Ulaştırma Bağlantıları ve Pan-Avrupa Koridoru IV ile önemli bir lojistik merkez ve transit ülkedir.





Türkiye Lojistik Üssü Olabilir! (videohaber)



Lojistik sektörümüz hızla gelişiyor. Dünya Bankası Lojistik Performans Endeksi'nde 2010 yılında 39.sırada olan Türkiye bu yıl 155 ülke arasından 27.sıraya yükseldi.